Razlika med gel nohti in permanentnim lakiranjem nohtov (pogovorno gelish)

Posted: 25 julija, 2017 By:

Izraza sta si zelo podobna, vendar pa geliranje nohtov ni enako “gelish” nohtom. Za njih pa se odločajo ženske, ki želijo ali morajo imeti roke vedno urejene.


Kaj so”gelish” nohti oz. permanetno lakiranje nohtov:

Permanentni lak je posebni lak za nohte, ki ga nanašamo s čopičem (kot navadni lak za nohte), s to razliko, da se suši pod LED ali UV lučko. Barva odlično prekrije noht in zakrije vse nepravilnosti, saj se popolnoma sprime z nohtom in ga zaščiti pred zunanjimi vplivi . Videz permanentno lakiranih nohtov je povsem naraven, saj se popolnoma prilagodi obliki vašega nohta. Skrb, da bi bil končni rezultat morda videti preveč umetno, je odveč.  Pri tem postopku nohtov ne podaljšujemo, ampak lakiramo naravne nohte, ki so obstojni do 4 tedne. Največja prednost je definitivno to, da je lak takoj suh! Igramo pa se lahko tudi s poslikavami in dodajanjem bleščic ali kristalčkov.

Kadar so nohti zdravi in trdni je permanentno lakiranje odlična izbira.

 

 

 


Kaj so gel nohti?

Gel nohte izdelamo s posebnim gelom, ki se suši pod LED ali UV lučko. Največja razlika je, da lahko naravne nohte z gelom tudi podaljšamo, zato je to primerna rešitev tudi za tiste, ki bi želele spremeniti obliko svojih nohtov ali se želijo odvaditi grizenja nohtov. So malenkost debelejši kot nohti urejeni s permanentnim lakom (gelish), saj morajo “podpirati” podaljšani del nohta, vendar pa so kljub temu prilagojeni fiziologiji in anatomiji naravnega nohta. Gelirani nohti ponavadi zdržijo dlje kot permanentno lakirani nohti (seveda pa ni nujno, odvisno od dela in debeline nohtov), vendar je smiselno priti na korekcijo v obdobju do 5 tednov, saj je “narastek” nohta že predolg. V primeru, da ima stranka smisel za krajšanje nohtov in urejanje obnohtne kožice, pa se za korekturo odločajo tudi kasneje. Kot pri permanentnem lakiranju se lahko tudi tukaj igramo s poslikavami in dodajanjem bleščic ali kristalčkov.


Izdelava nohtov je dokaj preprosta, vendar natančna. Najprej uredimo obnohtno kožico in popilimo površino naravnih nohtov. S piljenjem nohta (matiranje) odstranimo naravni sloj maščobe, da se gel lažje prime in je tudi obstojnejši. Na noht nanesemo gel, ki ga sušimo pod LED ali UV lučko, jih oblikujemo in nanesemo izbrano barvo. Ves postopek traja približno 60 – 120 minut (odvisno kaj stranka želi).

Uporabnice gela lahko imajo lepe nohte tudi kadar so le ti lomljivi, poškodovani ali mehki, česar pri permanentnem lakiranju ne moremo doseči.

GRIZENJE NOHTOV – LAHKO VAM POMAGAMO!

Veliko ljudi se bori z grdo razvado grizenja nohtov. Geliranje nohtov je način, da takšne poškodovane nohte polepšamo, kasneje pa mnoge ženske prenehajo z grizenjem, saj se jim zdijo nohti prelepi, da bi jih uničile. Čez nekaj časa se osnova nohta podaljša in nohti so lepši, geliranje pa po nekajkratnih postopkih ni več nujno potrebna. V tem primeru je na začetku potrebna pogostejša korektura nohtov, saj je površina nohtne posteljice kratka.

Storitve in cenik so objavljeni TUKAJ.

 

Za vsa vaša vprašanja in naročila vam je na voljo Ines preko e-maila ali na telefonsko številko 031-727-972

 

Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines