Prvič na masaži? Brez skrbi! 2.del

Posted: 24 marca, 2017 By:

Nadaljujemo, kjer smo ostali. TUKAJ smo za vas pripravili nasvete vse do pričetka masaže. O tem, kaj upoštevati ko ste že v masažni sobi, pa v nadaljevanju:

8 IZKLOPITE MOBILNI TELEFON: Verjetno vam bo neprijetno če se bo med sproščujočo masažo slišalo zvonjenje ali vibriranje sporočil, klicev ali bo piskal alarm. Vzemite si čas zase in ne skrbite, kaj si drugi ljudje želijo od vas. Če nujno potrebujete vaš mobilni telefon pa to tudi povejte, maser bo razumel. V nasprotnem primeru pa si naredite uslugo in ga izklopite.

9 DIŠAVE: Vsak center ima svoje lastne preference za proizvode, ki jih uporabljajo na strankah. Ti so običajno lahki in naravni in z njimi ljudje ponavadi nimajo težav. Zato ne pršite in ne uporabljajte izdelkov z umetnimi dišavami v masažni sobi pred ali po masaži. Mnogi ljudje imajo alergije ali so občutljivi na umetne dišave. Stranki za vami  je lahko neprijetno ali dobi celo negativno reakcijo.

10 NE BITI ”POMOČNIK”: Ko ste na masažni mizi, poskusite sprostiti svoje telo in pustite in naj vam maser dvigne roko, nogo ali glavo. Vemo, da je včasih to težko, vendar poskusite sprostiti vse od glave do prstov na nogi. Veliko lažje je maserju dvigniti sproščen ”mlahav” del telesa, kot če vi takrat hkrati dvigujete nogo, saj mišice niso sproščene. Če bo imel maser težave v določenem položaju, vas bo prosil za pomoč. To je njegovo delo, vi ste tam zato, da uživate.

11 SPROSTITE SE: Telo se na masažo odzove z različnimi reakcijami, saj masaža med drugimi tudi spodbuja presnovo. Zato se bo morda začel oglašati vaš želodec ali vas bodo mučili vetrovi. Vse to je popolnoma normalno in maserji temu ne posvečajo nobene posebne pozornosti. Ravno tako naj vas ne skrbi da boste zaspali, saj je to za maserja le znak, da ste se prepustili in da mu zaupate.

12 ČE ZBOLITE OSTANITE DOMA: To je dobro tako za vas, kot za nas in za ljudi, ki so pred ali za vami. Če ste bolni ali se slabo počutite lahko masaža to še poslabša. Vročina je tudi kontraindikacija za masažo, kar pomeni, da takrat ne smete na masažo. V tem primeru boste naredili več slabega, kot dobrega sebi in ostalim. Tudi vaše telo lahko reagira drugače kot sicer, zato rajši ostanite doma in se pozdravite. Centru pa seveda ne pozabite sporočiti, da vas ne bo.

13 KAKO POGOSTO NA MASAŽO? Frekvenca izvajanja masažnih tretmajev je odvisna predvsem od vašega zdravja in počutja. Če vas mučijo kronične bolečine, je priporočljivo, da prihajate na masažo redno, dokler se stanje ne izboljša, kasneje pa po dogovoru s terapevtom, da ohranite dobro počutje in preprečite ponovitev težav.


Sedaj se lahko brez zadržkov, pomislekov ali občutka nevednosti odpravite na masažo.

Po masaži ne pozabite popiti veliko vode ali nesladkane tekočine!

Foto: Google

David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David