Pred in po masaži

Posted: 4 aprila, 2018 By:

Ne pozabite, da ste tudi sami odgovorni za počutje po masaži!

Splošna korist izhaja iz masaže same, vendar pa lahko kljub temu sami vplivate na veliko stvari, glede na to kaj počnete pred in po masaži.Nekaj preprostih nasvetov, kako si lahko tudi sami zagotovite vse koristi, ki jih prinaša masaža.

PRED MASAŽO

1 Higiena – Pred masažo pojdite doma pod tuš, v kolikor pa to ni mogoče je odlična ideja vlažna krpa ali vlažilni robčki, da se osvežite. Počutili se boste sveže in mnogo bolj prijetno. Ne bodite preveč zaskrbljeni zaradi morebitnih aken, luskavice, ekcemov in drugih nenalezljivih kožnih obolenj, saj vam želi terapevt le pomagati do boljšega počutja. Prav tako pa veliko bolezni poslabša ravno stresno obdobje, zato je masaža več kot dobrodošla.

2 Vnos hrane – Masaža stimulira vaše telo in prebavne procese, posledica je lahko morebitna lakota, sprostitvena masaža pa lahko tudi zniža krvni sladkor. Lahek prigrizek si privoščite približno eno uro pred terminom, nikar pa ne zaužijte prevelikega obroka in pred masažo ne pijte alkohola in kofeina.


 

MED MASAŽO

3 Komunikacija – Pred masažo se bo z vami pogovoril terapevt o morebitnih poškodbah. V kolikor imate težave mu jih tudi povejte, če vam je spol terapevta/-tke pomemben jih o tem obvestite že pri naročanju.

4 Udobje – Terapevt bo poskrbel za vašo intimnost, če vas motijo luči ali glasba povejte, vi se morate počutiti udobno. Ne ustrašite se, da boste zadremali – terapevt vas bo zbudil ob pravem trenutku.


 

PO MASAŽI

5 Vzemite si čas – Ne vstanite prehitro, da se vam ne zvrti. Posedite na koncu in se sprostite še za nekaj časa.

6 Voda in prigrizek – Po masaži ne pozabite piti dovolj tekočine. Voda pomaga tudi pri sproščanju napetih mišic, ki je posledica kopičenja mlečne kisline v mišicah (naravni učinek masaže). Vaš prebavni sistem je še vedno v delu, zato ne smete prezreti občutka lakote. Da obdržite raven sladkorja v krvi si privoščite lahek prigrizek.

7 Komunikacija (ponovno) – Terapevt vas bo vprašal po vašem počutju. Povejte po resnici – kaj je delovalo in kaj ni, kaj vam je bilo prijetno in kaj ne. Naročanje na ponovno masažo je vedno dobra ideja, saj se koristi masaže skozi čas še bolj občutijo.

8 Pomembno – Ta dan se je priporočljivo izogniti napornim vadbam, v kolikor lahko pojdite domov in se sprostite. Zvečer pojdite v posteljo malenkost prej in se dobro naspite.


 

“Želimo si, da od masaže odnesete kar največ, zato se poskusite držati teh nasvetov, ko nas obiščete.”

 

-vaš ILON-

David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David