Postopek pedikure

Posted: 23 avgusta, 2019 By:

Negovana stopala pripomorejo k zdravju, kažejo urejenost osebe in odnos do higiene


Stopala nas cele dneve prenašajo naokoli, trpijo v preozki obutvi in visokih petah ter se potijo in mučijo ob naših športnih podvigih. Vendar jih zlasti pozimi, pogosto zanemarjamo.

Na kratko zgodovina pedikure: S strokovno nego stopal so se ukvarjali že v starem Egiptu. Otiščance in kurja očesa je omenjal Hipokrat, ki je spoznal potrebo po mehanskem odstranjevanju trde in debele plasti kože. On naj bi tudi izumil skalpel za odstranjevanje trde kože.

Striženje nohtov in čiščenje obnohtnih kanalov ter potiskanje obnohtne kožice so pomembne, saj tako preprečimo hude poškodbe nohtov in okužbe kot so glivice, vraščeni nohti itd.

*****


Postopek pedikure:

–  Stopala namočimo v solni kopeli ter jih pustimo namakati približno 15 minut. Po 15 minutah s pilo za odstranjevanje trde kože brusimo po peti, blazinicah, stopalih in po prstih.

–  Ko odmrla koža začne odstopati od stopal, je počasi viden rezultat.

–  V kolikor je močno zadebeljena koža, odstranimo s skalpelom ter pobrusimo ostre robove s pilo za odstranjevanje odmrle kože. Pilimo in odstranjujemo trdo kožo, dokler ta ne postane nežno rožnata.

–  Pri striženju nohtov je pomembno, da ga strižemo naravnost, saj tako preprečimo vraščanje nohtov. Po striženju s pilico spilimo ostre robove nohtov.

–  Obnohtno kožico potiskamo navzgor s kovinskim potiskačem, da odmrla koža počasi odstopa z nohtne plošče. V kolikor je preveč odmrle kože le to odstrižemo. Opilke odstranimo z obnohtnih kanalov s kovinskim pripomočkom za urejanje nohtov.


 

 

V kolikor si sami težko uredite stopala, se naročite in z veseljem vam bom profesionalno uredila vaša stopala =)

Tajda
AUTHOR

Tajda

All stories by: Tajda