Po rekreaciji negujte svoja stopala!

Posted: 18 aprila, 2018 By:

Topli dnevi so pred nami in športnih navdušencev je iz dneva v dan več.Gibanje je odličen način sprostitve, a kot pri vsaki stvari v življenju, je dobro, da poslušamo naše telo. Da ga spoštujemo, se zavedamo svojih meja in predvsem pomena pravilne nege stopal.  Vedeti je potrebno, da je šport (tek še posebej) obremenitev za naša stopala in noge, ki nosijo celotno težo telesa. Sklepi stopal, kolen in kolkov absorbirajo tresljaje in s tem razbremenijo hrbtenico in glavo. Da bomo lahko tekli dolgo in lahkih nog, se je potrebno zavedati, da potrebujemo kvalitetno in ustrezno obutev. Poleg tega po športu ne sme manjkati dobra nega nog in stopal.

Še posebej pri teku so pri pravilni tehniki obremenjeni predvsem prvi deli stopala, peta je le redko v stiku s tlemi. Pri rekreativcih so poleg zvinov in poškodb narastišč mišic in kit zelo pogosti žulji in poškodbe nohtov. Paziti je potrebno, da pri teku nohti na nogah niso predolgi ter čevelj ni pretesen, da ne pride do odstopanja nohtov, zaradi spodlivanja krvi v predele pod nohte.

 

Po teku negujte svoja stopala!

Po daljšem teku si privoščite kopel z vodo in sodo bikarbono, ki naredi krasno sprostitev in ob enem še razkužuje, saj se noge med tekom močno preznojijo. Seveda paše tudi masaža stopal in nog, ki sprosti mišice. Že pred tekom pa je priporočljivo, da zaužijemo dovolj magnezija, da se izognemo krčem in bolečinam v mišicah. Nikakor pa ne pozabite prezračiti in ustrezno posušiti tudi čevljev, da ne bodo leglo bakterij in glivic.

V primeru otiščancev, trde kože, kurjih očes,… predvsem pa v primeru bolečin svetujemo strokovno obravnavo pri nas v centru ILON. Uredimo trdo kožo, ustrezno skrajšamo in oblikujemo nohte, na voljo pa je tudi masaža nog in stopal.


Za več informacij o pedikuri kliknite TUKAJ.

Cenik najdete TUKAJ

 

 

Vir: 1

David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David