Odstranjevanje gelish in gel nohtov

Posted: 19 marca, 2020 By:

Cenjene stranke,
zaradi trenutne situacije žal ne boste mogle priti na ponovni nanos permanentnega laka ali odstranitev le tega. V nadaljevanju vam svetujemo, kako si pravilno odstranite permanentni lak ali gel same doma, da bodo nohti ostali zdravi, lepi in nepoškodovani do našega ponovnega srečanja.

Potrebovali boste:
-razkužilo
-pilico
-navadni odstranjevalec laka za nohte (nujno mora biti z acetonom!)
-bombažne blazinice ali koščki vate (tekočino mora dobro vpijati)
-aluminijasto folijo
-leseno palčko ali potiskač obnohtne kožice

********

Postopek:
1. Razkužite si roke
2. S pilico previdno skrajšajte vse nohte na želeno dolžino in obliko in popilite zgornjo plast laka (pomembno!), da odprete vrhnjo plast, saj se bo lak tako lažje in hitreje raztopil (pazite da pilite barvo, nikakor ne smete priti do naravnega nohta)
3. Blazinice v celoti namočite v aceton, nanesite na noht in lepo zavijte v aluminijasto folijo ter rahlo stisnite, da preprečite hlapenje acetona.
4. Počakajte 10-15 minut
5. S krožnimi gibi odstranite folijo z vsakega nohta posebej in en za drugim previdno odstranite preostali lak z leseno palčko ali potiskačem. Ne uporabljajte sile.
6. Z nežno pilico (bufferjem) nežno popilite morebitne ostanke laka.
7. Uredite obnohtno kožico.
8. Nohte ne pozabite namazati z oljem za obnohtno kožico ali hranljivo kremo (v kolikor nimate olja), saj so po odstranjevanju izsušeni. Kasneje jih lahko namažete z lakom za utrjevanje nohtov ali z navadnim lakom za nohte (ne pozabite na podlak).


Med odstranjevanjem gela/permanentnega laka je potrebno vedeti, da se ne bo odstranil tako hitro, kot se odstrani navaden lak za nohte. Običajno po nekaj minutah površina razpoka in se začne dvigovati z nohta. V kolikor na nohtu ostane še lak, postopek ponovimo, da se lak raztopi. Pri odstranjevanju gela, je potrebno postopek večkrat ponoviti, zaradi debelejše plasti materiala). Nohte lahko popilite tudi ko ste permanentni lak že odstranili.

*****

Za lažjo predstavo prilagamo še posnetek vlogerke Tjaše Deu, ki si ga lahko ogledate TUKAJ

*****

Za morebitna vprašanja ali pomoč na daljavo ? pa lahko pokličete na telefonsko številko 051 251 898 (Tajda) in vam bomo z veseljem pomagali. Negujte vaše roke ter nohte in upamo, da se kmalu vidimo in nadaljujemo z ustvarjanjem. Do takrat pa vam ekipa ILON želi veliko zdravja in pazite nase ter na svoje bližnje.❤

Tajda
??

Tajda
AUTHOR

Tajda

All stories by: Tajda