Nega ustnic

Posted: 10 januarja, 2017 By:

*.* Zimski čas skupaj s snežnimi vragolijami prinaša tudi suhe in razpokane ustnice, ki so lahko velika (in včasih tudi boleča) nadloga. Bi si radi zagotovili mehke in zdrave ustnice vso sezono in niste prepričani, kje začeti? Tukaj so 3 osnove za nego ustnic. *.*


 

1 PILING
Prvi korak, ki ga še vedno marsikdo izmed nas pozabi je piling. Pomemben je zato, da se znebite vseh odmrlih celic z ustnic, služi pa tudi kot pomoč pri ustvarjanju novih. To lahko naredimo na več različnih načinov: nakup piling izdeleka za ustnice v trgovini, z uporabo zobne ščetke nežno zdrgnemo ustnice, si naredite piling za ustnice kar sami doma.
Piling lahko uporabljate vsak drugi dan skozi vse leto, zagotovo pa vsak dan v zimskem času. POZOR! Piling mora biti nežen, da preprečite morebitne poškodbe ustnic.

 

2 HIDRACIJA
Po pilingu je čas za hidracijo za vaše izsušene ustnice. Super bo deloval balzam za ustnice, še bolj super pa bo, da si balzam znate naredite same.

 

3 ZAŠČITA
Čeprav je trenutno zima in je večino dni mračno in sivo, je sonce še vedno tam v ozadju vseh teh oblakov, prav tako tudi škodljivi UV žarki.  Ko ste zunaj, si obraz zaščitite s kremo z zaščitnim faktorjem in takrat ne pozabite tudi na ustnice. Vaše ustnice bodo tako zaščitene pred sončnimi žarki, posledično bodo manj razpokane in najpomembnejše – ustavi prezgodnje znake staranja  ter znižuje možnost za nastanek kožnega raka. Tako, da zunaj le ne pozabite na zaščito ustnic!


*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

Bi rade znale pripraviti naravni piling in balzam za nego ustnic tudi same? Klikni TUKAJ.

Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines