Zakaj je kokosovo olje tako idealno za masažo?

Posted: 26 decembra, 2017 By:

Zakaj je kokosovo olje tako idealno za masažo?


Med masažo, ko je koža podrgnjena z oljem in so mišice podvržene lahkotnemu pritisku, spodbujamo krvni obtok pod kožo in v mišicah. Povečana cirkulacija prinaša več kisika v tkiva, s tem se pospeši proces zdravljenja in rasti. Olje, ki prodre skozi kožo, ohranja kožo mehko, gladko in vlažno.

Masažno olje ima ključno vlogo pri učinkovitosti masaže. Nekatera olja so bolj primerna za masažo kot druga, zaradi načina, kako delujejo na naši koži. Mandljevo, olivno, arganovo,… so največkrat uporabljena masažna olja, priljubljenost kokosovega olja pa se povečuje. Kakšne koristi zagotavlja kokosovo olje pri masaži?

Kokosovo olje se že stoletja uporablja kot masažno olje na obalnih območjih Indije, na Filipinih, v Indoneziji, v Šri Lanki in v nekaterih latinskoameriških državah. To ni presenetljivo, ker so ti ljudje že dolgo prej razumeli prednosti čudovitega sadja in jih tako vključili na različne načine.


Prednosti:

1. Anti-mikrobne lastnosti: kokosovo olje ima odlične protimikrobne lastnosti. 

2. Zdrava koža: kokosovo olje vsebuje vitamin E, ki ohranja kožo elastično in zdravo, le ta pa postane gladka in mehka. Plast kokosovega olja ščiti pred izsušitvijo kože.

3. Proti gubam: staranje povzroči, da kožna celica izgubi prožnost, mehkobo in barvo. Kokosovo olje pomaga pri tem, da bo koža dlje časa ostala mladostna, napeta in prožna. Poleg vitaminov so v kokosovem olju prisotni tudi anti-oksidanti, ki prav tako igrajo pomembno vlogo pri procesu obnavljanja kože.

4. Enostavna absorpcija: Dobro masažno olje se mora dobro vpijati v kožo med samo masažo. Koža kokosovo olje tako dobro absorbira vase, da ga je včasih potrebno zmešati še s kakšnim “navadnim” oljem, da je koža še vedno dovolj vlažna za masažo. Prileže se še posebej po fizičnih naporih, napetemu telesu ter ob psihični izčrpanosti.

5. Vonj olja: kvalitetno naravno stiskano kokosovo olje ima rahel vonj, ki nas spomina na morje, tople kraje, palme,… Le redkim se zgodi, da jim vonj ne bi odgovarjal.


Kdaj je kokosovo olje primerno?

* Po telesnem in duševnem stresu, da sprostite svoje telo.

* Pozimi, ko koža postane suha, je odličen način za vlaženje celotnega telesa. V hladnih dneh ga lahko še malo segrejemo, da ob stiku s kožo deluje še bolj prijetno.

 


*.* Snežno belo ‘maslo’ se stopi v zlato olje,

ki blagodejno deluje na kožo, telo in dušo.*.*


vir

Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines