Zakaj imeti doma solno lučko?

Posted: februar 20, 2017 By:
Najbolj znana korist, zakaj ljudje uporabljajo solno luč je zaradi svoje neverjetne moči, da odstrani prah, cvetni prah, cigaretni dim in druge onesnaževalce iz zraka. “Ampak kako to naredijo? Saj je samo velik kos soli z žarnico v notranjosti, kajne?”
No ja, niti ne – je veliko več kot to.

 

  • * ČISTI ZRAK – solne lučke prečistijo zrak z močjo higroskopnosti, kar pomeni, da privlačijo molekule vode iz okolice in nato absorbirajo te molekule v kristalno sol. Ko prižgemo lučko, žarnica ogreje sol s toploto, ta ista voda izhlapi nazaj v zrak, v soli pa ostanejo ujeti delci prahu, cvetni prah, dim in ostalo.
  • * ZMANJŠA OBČUTLJIVOST ALERGIJ IN ASTME – solna lučka odstrani mikroskopske prašne delce, prah, plesen in podobno iz okoliškega zraka. Prižgite jo v prostoru, kjer preživite največ časa in to lahko resno zmanjša simptome alergije. Tudi ljudje, ki trpijo za astmo naj bi opazili veliko razliko po tednu ali dveh. (V resnici, himalajska roza sol je tako dobro za dihalne poti, da menda obstajajo HPS inhalatorji).
  • * LAJŠA KAŠELJ
  • * POVEČA ENERGIJO – Če ste nenehno utrujeni, potem poskusite prižgati lučko himalajske soli v prostoru, kjer preživite največ svojega časa. Po približno enem tednu bi morali opazili razliko.
  • * NEVTRALIZIRA SEVANJE – večina od nas živi v metaforičnem oceanu elektromagnetnega sevanja, ki izhaja iz elektronike (televizija, računalnik, mobilni telefon in ostali aparati). Znano je, da izpostavljenost sevanju med drugim  poveča raven stresa, povzroči kronično utrujenost in zmanjša imunski odziv telesa. Solna lučka nevtralizira elektromagnetno sevanje, zato je priporočljivo, da jo priključite poleg računalnika, televizije in drugih električnih naprav, ki jih uporabljate pogosto.
  • * POSKRBI ZA BOLJŠI SPANEC –  izboljša kakovost zraka, s tem pa bo za spanec poskrbljeno še hitreje.
  • * IZBOLJŠA RAZPOLOŽENJE IN POVEČA KONCENTRACIJO – odličen naraven način za izboljšanje razpoloženja ali sprostitve ob koncu dneva.

 

Izdelane so iz kristalov kamene soli in njena oranžna barva je posledica slojev železa, ki sestavljajo kristale. Oddaja prijetno svetlobo in tako deluje blagodejno in pomirjajoče na duševno in telesno uravnovešenost. Poleg svetlobe solna lučka v prostor sprošča negativno nabite ione. Električni aparati in nezadostno prezračevanje prostorov povečujejo koncentracijo pozitivno nabitih ionov v zraku, z oddajanjem negativno nabitih ionov pa so solne svetilke naravna protiutež. Negativni ioni, ki jih vdihavamo pa so nosilci življenjske energije. Pri visoki vlažnosti zraka sol vsrka majhne količine vode in jo nato spet oddaja v prostor. To še dodatno poveča učinek in s tem vpliva na izboljšanje klime v prostoru. Najdemo jih v večini zdravilišč in wellness centrih. Uporabljajo se v savnah, prostorih za razne terapije, sprostitve in masaže.


In ja,  seveda jih imamo tudi pri nas v ILONU!! 🙂

 

Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines