Refleksoterapija

Posted: julij 11, 2017 By:

Refleksoterapija nog – ni samo navadna masaža stopal


Medtem, ko velika večina ljudi misli, da je refleksoterapija le še ena beseda za masažo stopal, je precej več kot to. Kaj točno je in kaj počne?

Poleg učinkov za dobro počutje je namen priti globlje kot samo do mišic. Pritiska se specifične tako imenovane “refleks točke” na stopalu, da dosežemo zdravilne učinke na določene organe in sisteme v našem telesu. Gnetenje mehkih delov stopala, vlečenje prstov, ovijanje okoli pete in pritiski globoko v stopalni lok, so le nekatere izmed številnih tehnik, ki jih med refleksoterapijo izvajamo.

Glavoboli, slabo počutje, težave z želodcem in ostale težave, kažejo na to, da je telo v neravnovesnju in da nekaj “manjka”. Z refleksno masažo stopal stimuliramo točke in tako uravnavamo ravnovesje v telesu.


Prednosti:

* Čisti toksine iz našega telesa

* Krepi imunski sistem

* Pospešuje cirkulacijo krvi

* Spodbuja zdravljenje

* Povečuje energijo

 

Refleksna masaža stopal traja 40 minut, na terapiji ste udobno nameščeni v ležečem/polsedečem položaju ter pokriti z odejo ali brisačo, da vam je prijetno toplo.

P.S. Strah, da vas bo med masažo žgečkalo je odveč, saj so prijemi in pritiski malo močnejši ravno zato, da stimuliramo točke in ne “božamo”. =)


Vir
David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David