Poskrbite za svoje mišice tudi v hladnih zimskih mesecih

“Nenehno iskanje cone toplega udobja v zimskih mesecih vas lahko pusti zaprte doma.”


Toplota, ki jo iščemo v hladnih dnevih je lahko zelo zavajajoča, saj se zaradi mrazu izogibamo vsakodnevnih zunanjih aktivnosti. Rajši se stiskamo pod toplo odejo in ležimo na “kavču”. Krajši dnevi, nizke temperature, daljše noči – vse to povzroča manj gibanja pozimi. Aktivirajte svoje telo z masažo!

Telesna neaktivnost lahko hitro privede do tega, da naše mišice začnejo postopoma izgubljati na mišični moči, napetosti mišic ter fleksibilnosti.  Manj gibanja privede do večje togosti in manjše mobilnost, zaradi česar je pojavnost poškodb, ko zopet postanete aktivni večja. Če v tem času porabite manj časa zunaj in več notri, razmislite o dodajanju masaže k vašemu rednemu tedenskemu urniku. Sproščujoča, a po drugi strani zelo poživljajoča masaža lahko ohranja vaše mišice aktivne.

Prednosti masaže v zimskih mesecih niso pogojene samo z mišicami, pač pa tudi z boljšo imunsko odpornostjo na številne bolezni, ki se v zimskem času hitro razširijo. Hkrati vas lahko “obišče” kakšna zimska depresija in poskrbi za zelo turobno počutje. Z masažo se sproščajo hormoni endorfini in serotonin, da izboljšajo vaše duševno stanje in vam tako dajejo boljše počutje in izgled.

Ogrejte se z masažo! Če lahko storite eno stvar, ki bo izboljšala vaše telesno in duševno zdravje, zakaj je ne bi upoštevali?

Masaža bo ohranjala vaše telo prožno in elastično, hkrati pa se boste počutili veliko bolje in razpoloženo. Plus, kaj je bolje kot misel na to, da vas bo od doma spravila misel na prijetno masažo? 🙂

David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David