Poškodovani nohti?

Posted: maj 25, 2017 By:

Čisti, zdravi in dobro vzdrževani nohti vedno naredijo dober vtis. Ženske si zato prizadevajo, da bi njeni nohti bili videti zdravi in čudoviti.

To je umetnost dizajna, umetnih nohtov in različnih lakov za nohte.Poletni trendi so vedno tako zabavni! Drogerijske police in ponudba salonov je polna živahnih barv, ki se ujemajo s poletnimi oblekicami in poudarjajo zagorelost. Vendar pa so nohti dovzetni za poškodbe, kot je porumenelost ali plastenje/cepljenje nohta. Od časa do časa je dobro, da nohte ”osvobodimo”, jim privoščimo piling in jih negujemo. To lahko storimo kar sami doma:

 

 Porumeneli nohti:

Porumeneli nohti od uporabe laka za nohte

Porumenelost nohta lahko povzročajo kemikalije, kadar nosimo navaden lak za nohte večino časa (najbolj vidno pri temnejših barvah lakov). Vendar pa nohti lahko porumenijo tudi iz drugih razlogov (npr. kajenje, bolezni). Kako se temu izogniti? Uporaba podlaka pred nanosom prve plasti laka za nohte je obvezna – sploh pri temnejših barvah. Dobro je, da je podlak hranljiv in tako še dodatno zaščiti nohte. Rumenih madežev pa se lahko znebimo takole:

* Voda in limona: v skledo z vodo in dodanim limoninim sokom namočite roke za približno 15 minut. Limonin sok bo učinkovito očistil madeže. Nato velikodušno uporabi vlažilno kremo, ki je bogata z vitaminom A in E, da bodo roke mehke.

* Kis: nohte namočimo v mešanico 1/2 kisa in 1/2 vode za 5 minut. To odstrani rumenkaste madeže, hkrati pa  nohte krepi in spodbuja njihovo rast.

* Zobna pasta za beljenje: hiter trik, ki deluje. Debelo plast zobne paste nanesemo na vsak noht za približno 8-10 minut, nato speremo.

 

Suhi nohti ali nohti ki se plastijo:

Plastenje nohta

Škodljive kemikalije najdemo v detergentih, lakih in razkužilih, lahko pa je za to odgovorna prehranska pomanjkljivost. Kar lahko naredimo je:

* Topla olja: sezamovo, sončnično in oljčno olje (in čisti vitamin E) so znani po svojih pomlajevalnih in pomirjujočih učinkih. Olja malo segrejemo (ne preveč!) in nohte namočimo za 5-10 minut. Za boljše rezultate, pustimo olje na nohtih čez noč v rokavicah. Odlična je tudi masaža nohtov vsak drugi dan z olivnim oljem, ki spodbuja njihovo rast in neguje obnohtno kožico. 

* Prehrana: zdravi in hitro rastoči nohti niso izsušeni in se ne cepijo. Da bi ohranili svoje nohte močne, je dobro v svojo prehrano vključiti te štiri hranilne snovi: biotin (v bananah, fižolu, arašidih,cvetači,…), omega-3 maščobne kisline (laneno seme, losos, špinača, orehi,…), protein (zapomni si: nohti so narejeni iz beljakovin znanih kot keratin) in cink (indijskih oreščki).

 

Lahko pa obiščete tudi naš center ILON, kjer za poškodovane nohte uporabljamo IBX SISTEM, ki ga ni moč dobiti v prosti prodaji.

Več o IBX Sistemu pa TUKAJ.

 vir: 1, 2, 3, 4

Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines