Barva je ENERGIJA, barva je ŽIVLJENJE, barva je TERAPIJA.


Sistem svetlobne terapije BIOPTRON je za vsakogar: širok obseg uporabe, preprostost uporabe, brez bolečin, kratek čas zdravljenja, brez znanih negativnih stranskih učinkov.

 
Uporaba svetlobne terapije v medicini ima dolgo zgodovino. Prvi vir svetlobe, ki se je uporabljal v foto medicini, je bila naravna sončna svetloba, ki se je za zdravljenje uporabljala že v starem Egiptu. Kasneje je Hipokrat opisal uporabo sončne svetlobe za zdravljenje različnih medicinskih motenj. Čeprav terapija s sončno svetlobo zaenkrat še nima znanstvene razlage, je njena moč zdravljenja bila jasna, rimljanski in arabski zdravniki pa so svetlobno terapijo vključili v splošno zdravstveno nego.

Danes je znano, da človeški organizem pretvarja svetlobo v elektrokemično energijo, ki aktivira verigo biokemičnih reakcij v celicah, ki niso omejene le na del kože, ki se ga zdravi, ampak lahko vplivajo na celotno telo. Barvna svetlobna terapija BIOPTRON izhaja iz bogatih izkušenj na terapevtskem področju barve in svetlobe. Deluje predvsem na dva načina: z bioinformacijami na točke pritiska in s stimuliranjem čaker. Elektromagnetni valovi polarizirane svetlobe, nihajo samo v vodoravnih ravneh, zaradi česar je svetloba zelo prodorna, pri tem pa ne nastajajo ultravijolični žarki in znatna toplota.

Barvna in svetlobna terapija sta usmerjeni v zdravljenje vzroka bolezni in ne njenih simptomov, delujeta pa tako, da vzpostavita ravnovesje v telesu s spodbujanjem fizičnih in čustvenih stanj. Terapija nudi klinično dokazane rešitve za celjenje ran in lajšanje bolečin. Je edinstvena terapevtska naprava za barvno terapijo, izdelana v Švici, ki uporablja bioinformirane filtre ter združuje točke pritiska z barvno terapijo čaker.

Bio-informacije temeljijo na predpostavki, da človeško telo nenehno oddaja polje elektromagnetnih valov, ki ga nekateri imenujejo avra. To elektromagnetno polje, ki obdaja telo, je svetloba, ki jo vaše telo oddaja. Navsezadnje smo vsi “žive fotocelice” in se ne razlikujemo

veliko od rastlin. Svetlobna fotosinteza se odziva na presnovo, ki se dogaja v našem telesu. Elektromagnetno polje, ki obdaja vsa živa bitja, daje pomembne informacije o vsakem posameznem organizmu. To vrsto informacij, skupaj s fizičnim stanjem telesa, imenujemo bio-informacija.

 

In to barvno svetlobno terapijo nam je uspelo prinesti tudi v naš center. Proces traja 10 ali 15 min na enem delu telesa, na voljo pa so različni barvni filtri.