3-je razlogi za vključitev masažne terapije v vaš vadbeni program!

Posted: april 13, 2017 By:

Poletje nam že pošteno diha za ovratnik, vsi navdušenci nad fitnesom in telesno aktivnostjo pa že pridno trenirate. Pri načrtovanju svoje rutine pa ste zagotovo pozabili na nekaj najbolj pomembnega – masažna terapija!

Profesionalni športniki in ekipe prisegajo na koristi masažne terapije že desetletja, zato so terapevti nepogrešljivi pri načrtovanju športne vadbe.


Torej, kateri so ti čudoviti razlogi za vključitev masažne terapije v vadbeni program:

1.Psihološki učinek

Ključ za vsako dobro opravljeno delo je vaša miselnost. Vsakdanji stresni dejavniki zelo vplivajo na nas in pomembno je, da se znamo z njimi ustrezno spopasti. Masažna terapija ima tako fiziološke učinke in tudi zelo pomembne psihološke prednosti. Dokazano je, da masaža zmanjšuje anksioznost, lajša stres ter napetost, hkrati pa spodbuja sprostitev z aktivacijo parasimpatičnega živčnega sistema. Med regeneracijo telesa se poveča raven dopamina in serotonina in zmanjšuje raven kortizola, ki je neposredno povezan s stresom po vsem telesu. Takšno sproščeno stanje spodbuja boljšo osredotočenost v vašem vsakdanjem življenju, treningu ali pri tekmovanju.

2. Hitrejša regeneracija

Priznajmo si nekaj – ko začnemo trenirati, se pojavijo bolečine. Čeprav se vsi zavedamo, da brez bolečin ni rezultata, pa moramo vedeti, da je s tem naš čas okrevanja daljši in bolj boleč. In takrat je čas za masažno terapijo! Čas okrevanja se s tem skrajša, hkrati pa vam omogoča, da se boste počutili bolje in lažje opravljali vaše treninge. Masažna terapija širi krvne žile, kar omogoča večji dotok hranil in kisika do utrujenih mišic. Odpravlja tudi mlečno kislino in druge strupe, ki se kopičijo med vadbo ter izboljšuje vašo splošno fleksibilnost in obseg gibanja.

3. Preventiva je ključ

Masažna terapija zmanjša možnosti za poškodbe, ko začnete redno trenirati. Postati mora del vašega vadbenega programa, saj zmanjša napetost v mišicah, spremljate lahko svoj mišični tonus in zmanjša zakrčenost ter bolečine po vadbi.

 


Ob treningih se pustite tudi razbremeniti in sprostiti, saj boste tako lažje dosegli svoje zastavljene cilje. Obiščite nas in začnite načrtovati svojo masažno terapijo še danes!

Vir: massageheights, google.
David
AUTHOR

David

Vodja centra ILON

All stories by: David