10 trikov za daljšo obstojnost laka na nohtih

Posted: januar 13, 2017 By:

Jaz in še mnoge druge ženske definitivno ne zdržimo brez nalakiranih nohtov. Ker sama nimam časa za vsakodnevno lakiranje, že par let prisegam na permanentno lakiranje nohtov v salonu, kjer manikura zdrži 3 tedne. Brez kruščenja in skrbi, da greš ven z neurejenimi nohti. Ne, to ni GEL! Izgleda popolnoma naravno, nanaša pa se samo na naravne nohte. Torej ni podaljševanja in uničevanja naravnega nohta.

Še ne veš kaj je to? Več o tem preberi TUKAJ!


*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

Ko si nohte lakiraš z navadnim lakom za nohte, se ti manikura v kratkem že uniči, za njo pa uporabila veliko časa. ZAKAJ? Čez dan naše roke veliko prestanejo (tipkanje na računalnik, pomivanje posode, vrtnarjenje,… ) in manikura proti temu nima možnosti!

Da bo lak na tvojih nohtih ostal bistveno dlje časa ti zaupam 10 trikov:

  1. KRAJŠI NOHTI Če so nohti dolgi, so tudi bolj izpostavljeni in takrat jih (po vsej verjetnosti) uporabljaš za vse, kar pride pod roke (praskanje nalepk, odpiranje embalaže, lupljenje pomaranče, sami obesite obesek na ključe, itd). Poznano, kajne?
  2. ENOSMERNO PILJENJE: nohte je potrebno piliti od leve proti desni strani (ali obratno) in ne enkrat levo, potem desno, saj tako vedno znova odpiraš konice, zaradi česar se noht začne cepiti.
  3. NE STRIŽI OBNOHTNE KOŽICE: to lahko povzroči neprijetne okužbe. Rajši jo nežno potisni nazaj h korenu nohta (najboljše po tuširanju, ko je omehčana). Naj to preide v vsakodnevno navado!
  4. NE NAMAKAJ ROK: doma ali v salonu, saj to povzroči, da noht absorbira vodo in se posledično širi. Če kmalu za tem nanesemo lak, noht preide v svojo prvotno obliko (se skrči), kar povzroči pokanje in luščenje laka.
  5. UPORABI PODLAK: ob neuporabi podlaka, nohti ščasoma postanejo rumeni, hitreje pa se kruši tudi barvni lak. Zato, uporabi ga!
  6. UPORABI ROKAVICE: pomivanje posode (ali čiščenje stanovanja) brez rokavic lahko popolnoma uniči manikuro. Voda in milo izsušita manikuro, zaradi česar je manj sijoča in odkrušena. Pridobi si kompakten par gumijastih rokavic za zaščito nohtov.
  7. LAK SE MORA POSUŠITI: jaaa vem, ni časa! Ampak vzela si si čas za lakiranje nohtov, potem pa bi jih uničila, če ne bi pustila, da se lak posuši. Škoda! Dober način, da preveriš, če je lak suh je, da levi  in desni noht obrnete drug proti drugemu in jih resnično nežno pritisnite skupaj in odmaknite. Če nohta nista niti malo lepljiva, potem si pripravljena.
  8. NANAŠAJ V TANJŠIH PLASTEH: Skušnjava, da bi nanesla večjo količino laka na nohte je velika. Rajši nanesi lak v dveh tanjših plasteh, saj bo tako lak hitreje suh, manikura pa bo trajala bistveno več časa.
  9. BLEŠČICE– moj rešitelj! Bleščice je težko odstraniti, kajne? Torej jih nanesi na konice nohtov. TRIK: uporabiš jih lahko tudi kasneje, ko se lak že malce odkruši. Nanesi lak za nohte, kjer manjka, bleščice pa bodo skrile prehod laka. Novi nohti na hitro!
  10. POMEMBNO: z lakom ne pozabi zajeti vseh robov (konic) nohta!

*.*.*.*.*.*.*


Ines
AUTHOR

Ines

Ustvarjanje je moj svet :))

All stories by: Ines